Lopper kan overleve længe

Det er alment kendt at lopper kan leve usandsynligt længe.  Specielt kattelopper er nogle djævelske dyr, der angriber en på benene, når man kommer ind i et hus med lopper.

Jeg kan huske, da min farmor døde, så stod hendes hus tomt i flere år. Vi vidste godt, at det slemt med lopper og kattelopper overalt i huset. Hun havde haft en masse katte, som ældre mennesker nu har for vane, når de føler sig alene.  Så det er muligt, at hun gik bort – men det gjort lopperne i allerhøjeste grad ikke.  De hoppede og sprang, da vi åbnede døren. Min søster fik en stribe loppebid på benene og armene, jeg måtte nøjes med loppe bid i ansigtet, da jeg faldt i søvn om natten.

Nu lyder det som om, at hygiejnen ikke var i top.  Men det var altså ikke tilfældet.  Det lige blevet støvsuget grundigt. Men ikke desto mindre så svarede alle lopperne altså igen.

I begyndelsen var vi ikke helt sikre, så jeg spurgte min søster, om hun var sikker på om det var Loppebid el. har du fået væggelus ? Kattelopper.dk.

loppebid

Vi havde godt nok hørt om, at væggelus bid nogenlunde svarer til lopper, når de bider eller stikker.  Men vi var vist ikke i tvivl, da vi kiggede på billeder, hvor det tydeligt indikerede at disse små blodsugende dyr havde bidt på en stribe.  Der var 3 bid lige efter hinanden.

Først ville vi behandle huset grundigt med noget gift mod lopper, som vi fandt i skabet ude i entréen.  Når man ikke lige ved, hvad man sprøjter med, så skal man altid være påpasselig.  Så efter en kort diskussion blev vi enige om, at Kattelopper i hjemmet ? Sådan bekæmper man lopper ved at sprøjte dem med farmors middel.  i bund og grund havde det nok været det bedste, hvis kattene havde fået en loppekur inden. Men de var jo for længst døde eller givet bort.  Så det var jo i bund og grund kun selve en loppebekæmpelse af kattelopperne, der skulle ske.

Det viste sig hurtigt at være en kamp opad bakke – eller nedad.  Det gik i hvert ikke helt som forudset.  Vi havde ikke tænkt på, at alle disse loppe æg jo også skulle bekæmpes.  Det kunne vores middel ikke klare.  Det var nemlig kun mod hundelopper, som ikke var vores tørste problem.  Så det hele endte med, at vi tilkaldt en gang loppebekæmpelse – autoriseret. De sprøjtede hele huset. Dagen efter kunne vi komme ind uden at der var så meget som en myrer eller væggelus, der rørte sig.

Be the first to comment on "Lopper kan overleve længe"

Efterlad en kommentar